Baard Tronvold

Baard Tronvold er født i 1960 i Stjørdal.

Baard Tronnvold

Han er utdannet ved bl.a Trøndelag musikkonservatorium og Vestlandets kunstakademi. Han har mottatt Bergen kommunes kunstnerstipend og Bergen kommunes etableringsstipend. Studiereiser er foretatt til London,Færøyene, Praha og New York. Baard Tronvold har bl.a arbeidet som klaverpedagog ved Stjørdal komm. musikkskole og Bergen kulturskole. Videre med billedkunst/musikkproduksjon i atelier på USF / hjemmestudio .

Av utstillinger kan nevnes: Høstutstillingen,Trøndelagsutstillingen,Vestlandsutstillingen, ”Mellom Rommene” Bergen, Stord Kunstlag, Bærum Kirkemusikkfestival (fotocollage), Stjørdal kunstforening m.fl.

Baard Tronvolds teknikk er digitalt bearbeidet fotografi. Han arbeider for øvrig like mye med musikk som med billedkunst , og skriver spesielt for barn.

Utstillingen ”Ut i min hage” i Asker kunstforening består av ”stilleben” gjort i kunstnerens nærmiljø, hage, gate og spisebord. Målet har vært å skape historier og en forundring rundt tingene og spille på bruksting som har havnet i nye konstellasjoner. Gjenkjennelig men likevel noe annet.

Bildene vises som store fotokopier (170 x 120 cm), gjort på Hanemüle syrefritt papir og med Epsons pigmentbaserte blekk.