Trine Lindheim

Trine Lindheim (Nøtterøy) er nå bosatt på Ekely i Oslo.

Trine Lindheim

Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi. Siden debuten på Unge Kunstneres Samfund i 1985 har hun hatt separatutstillinger bl.a. i Kunstnerforbundet i Oslo, Hå gamle prestegård på Jæren, Galleri Norske Grafikere i Oslo, Nordnorsk Kunstner-sentrum i Svolvær, Ålesund Kunstforening og Trondheims kunstforening. I tillegg har hun deltatt på kollektive mønstringer, som Høstutstillingen og Østlands-utstillingen samt flere internasjonale grafikk-biennaler. I 1987 vant hun 1. pris ved biennalen i Gorizia i Italia. Lindheim er innkjøpt av bl.a. Museet for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, Statens Konstråd i Stockholm, Stortinget og Oslo Kommunes Kunstsamlinger.

Trine Lindheim har fordypet seg både i det grafiske uttrykk og den maleriske prosess. Hun arbeider med en teknikk som forener disse. Hun får en ønsket tekstur der riper og spor gir opplevelser i overflaten. Bildene blir unike som et maleri samtidig som teknikken gir mulighet til repetitiv behandling av former i varierende kombinasjoner og uttrykk. Hun dykker ned i ulike motivkretser og de forholder seg til hverandre både enkeltvis og i grupper.

Et tema er ”global oppvarming” Hun tar utgangspunkt i floraen det sårbare liv. Fargene smelter, renner og plantene ”blør”. Blomstene står igjen fargeløse. Trine Lindheim strekker seg mot det poetiske og estetiske, der både stillhet og dramatikk kommer til uttrykk.

Mer om kunstneren på http://kunst.no/lindheim/