Sommerutstilling 21. mai – 13. august 2011
sommerutstilling2011

Sted: Asker kulturhus, Galleriet, Strøket 15A, Asker Sentrum (innerst i biblioteket)

Åpningstider: I bibliotekets åpningstid
Man.-ons. 09-19
Tors.-fre. 09-18
Lør. 11-16
(Uke 28, 29, 30: Mandag stengt.)

Velkommen til utstilling!

”Natur – Nærhet – Nerve”

Asker Kunstforening har i år valgt å invitere  Asker Bildende Kunstnere (ABK) til å velge ut 4 kunstnere til å stille ut sine arbeider i vårt galleri.  Arbeidstittel for utstilllingen var i utgangspunktet ”Energi/miljø/natur”.  ABK la følgende kriterier til grunn for sitt valg av kunstnere:

1. Medlem i ABK
2. Kunstnerisk kvalitet/profesjonalitet
3. Bredde i forhold til uttrykksform
4. Aldersmessig spredning

Følgende kunstnere ble nominert: Morten William Reigstad, Ingeborg Breder, Tore Wigen og Pippip Ferner.

Disse fire ble så invitert til å omformulere tittelen på utstillingen og den ble da til
”Natur – Nærhet – Nerve”

Bildene som vises på utstillingen gjenspeiler kunsnternes forhold til tema og representerer et mangfold. Her en kort presentasjon av kunstnerne:

Ingeborg Breder
Hun er opptatt av gjenbruk.  Fra å være trollbundet av plastens muligheter ble hun opprørt av plastens dominans.  Aggresjonen ble etter hvert snudd til fascinasjon over de mulighetene som ligger i dette materialet.

Tore Wigen
Bildene åpner for gjenkjenning og fabulering.  Han søker å finne et balansepunkt mellom det figurative og det nonfigurative.

Pippip Ferner
Hun jobber i serier innenfor et tema.  Inspirasjonen til hennes bilder her er møte med levende innsekter, avisartikler, vitenskapelige illustrasjoner i gamle bøker og andre kunstneres malerier og /eller installasjoner. Arbeidene er ikke en vitenskapelig tilnærming til innsekter eller levende organismer, mer en hyllest til streken og maleriet.  Serien er kalt Zoologisk morfologi. Og befinner seg i grenselandet mellom det figurative og det abstrakte. 

Morten William Reigstad
Klassisk figurativ maler.  Utdannet ved The Florence Academy of Art.